Lärare

Namn: Lotta Rehn
Ålder: stigande
Familj: utflugen dotter 
Bor: i den lilla byn på landet
Andra intressen: musik (spelar gitarr, durspel) och trädgården

Mitt namn är Lotta Rehn och jag är "textilare" i själ och hjärta. Jag har hittills ägnat mitt liv åt textilt hantverk och konsthantverk. De första 20 yrkesverksamma åren som egen företagare och på senare år även som lärare på textillinjen.

Sömnad av kläder började tidigt. Kreationer till Barbiedockor blev det först och sedan plagg till mig själv. Jag gick den första sömnadskursen som 14-åring och på den vägen är det. Kursledare var jag redan i sandlådan, då jag lekte sykurs med mina kamrater. Så småningom blev utlärandet en del av min försörjning och har så förblivit.

Jag är handvävare och arbetar med vävning av brukstextilier och konstvävar, bl a i damast. Inom sömnad har brud- och balklänningar varit en stor del, likaså ändringssömnad. En och annan folkdräkt har det också blivit. Dessutom tycker jag det är spännande med andra tekniker. Jag färgar gärna garn, tovar, spinner, broderar, knypplar, stickar, virkar....det finns så mycket roligt!

Att undervisa på textillinjen är ett privilegium. Här är intresserade människor som satsar ett år helhjärtat på textil med en kreativitet som är stor och smittsam. 

Välkommen du också!

Lotta utsågs till "årets folkhögskolelärare" 2010 av Bildningsförbundet i Östergötland.

Höstterminen 2017 undervisade även följande lärare:

Matilda Forsärla - textila tekniker såsom knyppling, vävning, färgning, screentryck mm. Materiallära, både teoretislkt och praktiskt. Vi pratade om miljöpåverkan och som ett led i detta - återbrukade textilier.