Textil fördjupningstermin

Efter ett års studier på textillinjen finns möjlighet att söka till en fördjupningskurs omfattande en termin. Eller - Du kanske har erfarenhet sedan tidigare studier och vill fördjupa dig inom något område?
Här får du möjlighet att göra det inom t ex vävning, klädsömnad, knyppling, återbruk eller varför inte broderi?

Kursplanen utformas individuellt vid kursstart efter dina behov och önskemål. Du arbetar självständigt med handledning av textillinjens lärare och fungerar också som mentor för textillinjens studerande.

Tidigare studerande har valt att göra personliga kollektioner av både dam och herrkläder, även i kombination med virkning. Likaså har en kollektion med historiska dräkter skapats. Andra teman som varit är heminredning med tyngdpunkt på lappteknik samt metalltrådsbroderi. Några har använt terminen för att skapa klädkollektioner och portfolios till ansökningar för vidare studier. Andra har ägnat sig åt vävningen.

Dessa studerande har gått vidare till skräddarutbildningar, tillskärarakademin, modistutbildning, artcollege modedesign, Sätergläntans utbildningar samt Borås textilhögskola modedesign.
Flera är nu examinerade skräddare, lärare, modister samt egenföretagare. 

Klicka här för ansökan