Musiklinjen vid Vadstena folkhögskola blir Vadstena Sång- och Pianoakademi

Musiklinjen vid Vadstena folkhögskola kommer till läsåret 2017/2018 att få en ny huvudman. Folkuniversitetet och Vadstena-Akademien kommer tillsammans att driva den nya utbildningen och tar därmed över verksamheten från Vadstena folkhögskola.

Utbildningen kommer att bedrivas inom förordningen för Konst och Kulturutbildningar under Myndigheten för Yrkeshögskola och upphör därmed att vara en folkhögskoleutbildning från och med innevarande läsårs slut (1 juli 2017).

Den nya utbildningen Vadstena Sång- och Pianoakademi kommer i det mesta att likna den nuvarande musiklinjen; mycket individuell tid på huvudinstrumentet, stor vikt på interpretation, undervisning i musikteori, musikhistoria, kör, musikkommunikation, sceniska ämnen, många konserttillfällen etc. Kort sagt; en innehållsrik och väl genomtänkt utbildning som ger dig det helhetskoncept som du som ung musiker behöver.

Ansökningsformulär hittar du här från den 1 februari 2017. Sista ansökningsdag är 15 april 2017.

Mer information om Vadstena Sång och Pianoakademi hittar du inom kort på den nya utbildningens hemsida här.

Allt ovan är under förutsättning att den ansökan som skickats till MyH för att starta utbildningen godkänns. Besked från Myndigheten väntas i januari 2017.

Varmt välkommen att höra av dig med frågor!

Anna-Carin Strand (linjeledare)
e-post:
telefon: 0143-15707

PIANOLINJE (1 ÅR) För Dig som vill satsa på en omfattande utbildning i solistiskt spel (klassisk repertoar), samt dessutom inrikta Dina studier på ackompanjemang i nära samarbete med sånglinjen.

SÅNGLINJE (1 ÅR) 
För Dig som vill satsa på sång och en fördjupad klassisk repertoar. Studierna inriktas särskilt mycket på interpretation och olika projekt, som bl.a. innefattar arbete med regissör. Dessutom har sånglinjen ett nära samarbete med pianolinjen.