Allmän kurs på Vadstena folkhögskola är en kurs för dig som behöver utbildning eller komplettera din utbildning på grundskolenivå eller gymnasienivå. Här kan du läsa för grundläggande behörighet till högskola och universitet samt yrkeshögskola.

Hur lång din studietid blir hos oss baseras på din tidigare utbildning och bakgrund. Studietiden varierar mellan ett och tre år.

Kursen ger både grundläggande och särskild behörighet.

När du söker till Allmän kurs på Vadstena folkhögskola kan du välja två inriktningar Fokus Människa och samhälle och Fokus Svenska språket.

 

Studieomdöme

Efter genomgången kurs kan du få ett samlat utlåtande om din förmåga till fortsatta studier, ett studieomdöme. När du söker till högskolan konkurrerar du med andra sökande inom folkhögskolans egen urvalsgrupp med ditt studieomdöme.

Antagning

För att studera på folkhögskola ska du fylla minst 18 år det år studierna påbörjas.

Det är viktigt att du skickar in kopior på betyg, intyg och telefonnummer till en referens (ej släkting eller vän) innan antagningsintervjun.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri och ger dig rätt till studiestöd från CSN. Du får däremot betala för kost och vissa andra kringkostnader. Här på Vadstena ser vi måltiden som en viktig del i gemenskapen på skolan och det är därför inte möjligt att välja bort maten.

Att bo och studera hos oss

Vadstena folkhögskola har ett internat där du som studerande kan välja att bo. Här ingår det även frukost, lunch och kvällsmat.

Klicka här för ansökan