Information vecka 22-23 2018

16.00 Städ och grillkväll för er som bor på internatet

Onsdag 30 maj

08.00 Mässa i Klosterkyrkan, sändningsmässa för grundkursen

20.00 ”Jympa” i Katarinaskolans gymnastiksal. Kontaktperson Hanna Jansson, textil 0706836365

Torsdag 31 maj

Textil och Trä och smide är på resa till Omberg

Allmän reser till Bona folkhögskola, Motala

8.00 pilgrimsmässa i Klosterkyrkan

10.10-10.40 Sångövning inför skolavslutningen i Vadstenasalen

Ingen Bildningsresa

Fredag 1 juni

Måndag 4 juni

08.00 Pilgrimsmässa i Klosterkyrkan

Sommarfest

9.00 går tåget från matsalen mot Vilda Parken

I parken blir det massor av aktiviteter, Fika och lunch

14.00 går tåget tillbaka till skolan

Fika i matsalen

Kubb/Bouleturnering

17.00 Kvällsmat för alla i matsalen

Tisdag 5 juni

9.30  Sångövning i kyrkan

10.00 Skolavslutning i Klosterkyrkan

Därefter lunch i matsalen!

Den 4 juni ska skolan ha sommarfest i Folkets Park.

Tema för festen är ”Vilda Västern” och man får gärna komma utklädd.

De som planerar sommarfesten har många idéer för vad som kommer att hända under dagen. Vilda Västern är för oss en påhittad värld som hämtar inspiration från film, litteratur och serietidningar, men egentligen vet vi inte så mycket om det. I det samhället, som alla andra, fanns det gott och ont, människor som har roligt, människor som luras, människor som begår brott, människor som älskar varandra och har roligt tillsammans, människor med drömmar och visioner, människor som sliter hårt och människor som utnyttjar andra….

När du funderar på vad du ska klä ut dig till så är det viktigt att tänka på att det är en schablonroll du klär ut dig till, att det inte är en utklädnad som samtidigt ger en fel bild av någon grupp som vi tror fanns i Vilda västern och att alla andra som klär ut sig också har tänkt på det!

Det kommer att finnas lite enkla attiraljer att låna i Folkets park för dig som inte hittat något bra, men ändå vill klä ut dig.

Karin Nyström, rektor

Ny lag om hantering av personuppgifter (GDPR)

Den nya lagen träder i kraft 25 maj 2018. Som skola behöver vi ju hantera en del personuppgifter. Vi lämnar aldrig ut uppgifter om studerande till utomstående. Vi kommer att skriva ett avtal med alla studerande om detta till höstterminen. Vi sparar inte uppgifter om studerande när de avslutat sina studier vid skolan.

De intyg som skolan skriver ut kommer att sparas i 50 år.

Har du frågor kring skolans hantering av personuppgifter, prata med Marie på expeditionen eller rektor.

Inför terminsslutet

Du ska lämna tillbaka din låstagg i samband med att terminen tar slut. Får vi inte tillbaka den får du betala 200 kr.

Den 4 och 5 juni kommer ytterdörrarna till skolhusen vara upplåsta så att man kan komma in utan tagg.

Empiregrupperna lämnar sina taggar torsdag 31 maj. Kicki samlar in dem.

Allmän och Omsorg lämnar sina taggar 4 juni. Lärare samlar in.

Textil lämnar sina taggar den 5 juni. Lotta samlar in.

Det finns också möjlighet att lämna taggar på skolexpeditionen och i receptionen den 5 juni.

Du som bor på internatet lämnar din tagg när du checkar ut från ditt rum.

Höstterminen 2018

Höstterminen börjar torsdagen den 16 augusti. Alla som ska fortsätta till hösten kommer att få information om terminsstarten några veckor innan.

Insamling av Skor

Till Folkhögskoledagen den 26 maj kommer vi behöva massor av skor som ska spridas ut över staden. Vi tar emot skor som du inte längre behöver. Det gör inget om det är udda skor. Vi kan inte garantera att du får tillbaka dina skor.

Information om personalförändringar på folkhögskolan

Mikael Carlefyr kommer att lämna sin tjänst hos oss i samband med läsårets slut, för att bli lärare på Sommenbygdens folkhögskola.

Nya lärare som är rekryterade är Maja Stenson och David Larsson.

Fredrik Eneroth kommer tillbaka från föräldraledigheten till höstterminens början.

Birgitta Svensson går i pension 1 juli 2018. Marie Fallström heter hennes efterträdare som började jobba här 1 april.

Eva Izosimova kommer att lämna sin tjänst som ekonomiassistent den 17 juni för ett arbete på Linköpings universitet.

Skolan har ändrat adress!

Ny adress är Lasarettsgatan 9 592 30 Vadstena.

Den gamla boxadressen fungerar under vårterminen. Adressbytet innebär att posten kommer senare på dagen, efter lunch finns den oftast att hämta i postfacken.

Konserter med Vadstena Sång och Pianoakademi

Studerande betalar halva entréavgiften. Visa studerandelegitimation eller ett intyg att du studerar vid Vadstena folkhögskola som du får på expeditionen.

Den första konserten denna termin är den 1 februari kl. 19.00 i Klosterkyrkan och då är det fri entré!

Skolans Blogg

Kristin Olsson som arbetstränar på skolan gör en blogg för skolan. Den kan du nå via vår hemsida eller www.vadstenafolkhogskola.wordpress.com

Studerande som vill gå på konserter med Vadstena Sång och Pianoakademi med rabatterat pris ska ha ett intyg från skolan. Intyg finns att hämta på expeditionen.