Mellan klostermark och vätternvågor

Vadstena folkhögskola är till för hela människan. De som kommer till den ska få kunskap i de specifika ämnen de valt och utvecklas både intellektuellt och andligt.

Helhetssynen märks på blandningen i utbudet av kurser, men även på stämningen, omgivningarna, boendet, maten och den vänskap som råder bland studiekamrater och personal.
Skolan grundades 1945 och flyttade successivt under 60- och 70-talen till de lokaler som idag används; charmiga byggnader från tre olika århundraden vackert belägna precis vid Vätternstranden. Huvudman för skolan är Linköpings stift, Svenska kyrkan.

Skolan är lagom stor, knappt 100 heltidsstuderande och ca 35 anställda.

Sjönära boende och hemlagad mat

Många av våra kursdeltagare väljer att bo här hos oss på skolan. Vi erbjuder enkelrum med egen dusch och toalett samt gemensamt pentry och allrum. Här finns även bibliotek. En njutbar tradition, som hållits fast vid sedan skolans start, är den hemlagade och goda maten som serveras i vår vackra matsal, en viktig samlingspunkt för alla på skolan. 

Skolan finansieras huvudsakligen genom bidrag från staten, landstingen och Linköpings stift. Vadstena folkhögskola välkomnar alla som fyllt 18 år. Kursdeltagarna har möjlighet att få studiemedel.