Charmiga hus vid Vätterns strand

När Du går runt på folkhögskolans område kommer Du att känna historiens vingslag och det är inte svårt att förstå att Vadstena kallas Sveriges kulturhuvudstad. Flera av husen vid Vätterns strand är från medeltiden och här står ett av Sveriges allra äldsta profana hus, byggt redan på 1200-talet. Klosterkyrkan, en gammal klenod från 1400-talet, uppfördes enligt den heliga Birgittas anvisningar. Folkhögskolan är belägen i gamla Birgittinerklostrets aplagård.

Numera stoltserar parken med en rikedom av olika trädslag men de medeltida murarna omringar fortfarande våra byggnader och skapar en helande och rofylld atmosfär. I alla skolans lokaler har Du omedelbar närhet till Vätterns vågor och livet på folkhögskolan ackompanjeras av undersköna solnedgångar, rasande stormar, glittrande vågplask och gnistrande isskulpturer.

Matsalsbyggnaden inrymmer skolans gemytliga matsal, kök, sällskapsrum och skolans samlingssal Arken.

Internatet har 58 boenderum med egen toalett och dusch. Nio rum bildar en boendesektion som har sällskapsrum, kök, tvättmaskin och torktumlare. På internatet finns tillgång till trådlöst Internet.

Tornhuset är ett gammalt vattentorn från 1800-talet och inrymmer expedition, lektionssalar och bibliotek.

Trefaldighetsgården inrymmer lektionssalar och övningsrum, samt utrymmen för estetisk verksamhet och motion. Byggnaden har fått sitt namn efter skolans alldeles egna kyrka, Trefaldighetskyrkan. Huset har en lång och intressant historia som hospital med egen församling och kyrka. Den nuvarande kyrkan härrör från mitten av 1800-talet.

Empirevillan är från 1830-talet. I huset finns 13 enkel- eller dubbelrum, sällskapsrum och konferenslokal med grupprum.

Rökning och husdjur är inte tillåtet i våra lokaler!


Matsalsbyggnaden


Internatet


Tornhuset


Trefaldighetsgården


Empirevillan


Trefaldighetskyrkan